U nedelju 26. Novosadski polumaraton

SHARE
Novosadski polumaraton
rtv.rs
Sutra 24. marta održaće se se 26. po redu Novosadski polumaraton. Start trke zakazan je na Trgu slobode s početkom 11 časova.
vojvodinainfo

Ovogodišnji polumaraton ima čak 1.200 prijavljenih učesnika.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona Zdravko Jelušić su na jučerašnjoj konferenciji za novinare istakali da bi Novi Sad, pored titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture, mogao da postane i evropska prestonica maratona.

Predsednik Skupštine grada dodao je i da su sportisti pravi ambasadori svojih zemalja i da će u polumaratonu u Novom Sadu učestvovati čak 105 stranih takmičara, sa gotovo svih kontinenata. On se zahvalio organizatorima i gradskim preduzećima i ustanovama, kao i drugim učesnicima u organizaciji ove tradicionalne sportske priredbe.

Jelušić je pozvao građanima Novog Sada da se pridruže trkačima i uzmu učešće u polumaratonskoj trci. Takođe je apelovao na vozače da imaju razumevanja što će pojedine saobraćajnice biti zatvorene za saobraćaja tokom održavanja polumaratona.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona Milan Dolga objasnio je da je limit održavanja trke tri sata i istakako da će se deonice staze postepno otvarati za saobraćaj kako ih istrče trkači. On se zahvalio Gradu Novom Sadu na dugogodišnjoj pomoći i podršci prilikom organizacija polumaratona, ali i maratona.

Pored glavne polumartonske trke održaće se i štafetni polumaraton, rekreativno trčanje na 10,548 kilometara, trčanje-šetnja sredoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje (šetnja mališana), kao i tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara.

Trasa polumaratonske trke:

Polazi od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom ulicom, Ulicom 1.300 kaplara, Ive Andrića i malim delom Bulevara patrijarha Pavla. Zbog radova na delu Bulevara despota Stefana, takmičari će se preusmeriti prema keju kod Mosta slobode, potom trasa ide kejom do studentskih domova, gde se ponovo vraćaju na Bulevar despota Stefana.

Izvor: MojNoviSad

vojvodinainfo