U mitrovačkoj bolnici nalazi se dvadeset pacijenata zaraženih koronavirusom

Opšta bolnica Sremska Mitrovica, foto Narcisa Božić

U protekla 24 časa (izveštaj za 12.07.2020) u AP Vojvodini nastavljen je trend povećanja broja zaraženih virusom korona i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19.

Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih je u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1.275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom.

U Kliničkom centru Vojvodine se leči 201 pacijent od kojih se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom opštem stanju. U Opštoj bolnici u Pančevu na lečenju je 100 pacijenata.

U ostalim kovid centrima opštih bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, Sremskoj Mitrovici 20, Somboru 15, Subotici 13, Vršcu 8 i u Kikindi 3.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu nalazi se troje dece kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Od početka epidemije, od virusa je oboleo 321 zdravstveni radnik u pokrajini.
Nažalost, do današnjeg dana od posledica ove opake bolesti preminula su 54 građanina Vojvodine.

Podaci jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je poslednji trenutak da pokažemo maksimalnu odgovornost. Apelujemo na građane da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite, kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa među populacijom, poručeno je iz Pokrajinske vlade.