U mitrovačkoj bolnici 100 kovid pacijenata! Sremska Mitrovica proglasila vanrednu situaciju, virus stiže iz drugih gradova?!

Foto: Narcisa Božić Vojvodina Info

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici trenutno je na lečenju 100 pacijenata obolelih od korone, od čega osmoro na respiratorima! Zbog trenutne epidemiološke situacije i porasta obolelih Krizni štab Grada Sremska Mitrovica proglasio je vanrednu situaciju!

Korona u Mitrovicu stiže iz susednih gradova

Epidemiološka situacija u najvećem sremskom gradu naglo se pogoršala u poslednjih nekoliko dana dolaskom mladih prvenstveno iz Šapca, gde je proglašenjem vanredne situacije ograničen rad ugostiteljskih objekata, te su pojačane njihove posete kafićima i klubovima u centru Sremske Mitrovice i na Gradskoj plaži!

-Ograničavamo rad ugostiteljskih i objekata koji organizuju igre na sreću od 6-23 sata, zabranjuje se organizovanje svečanosti poput rođendana i svadbi, zatvara se Gradski bazen, dok će Gradska plaža i dalje raditi normalno, rekao je gradonačelnik i komandant Kriznog štaba Vladimir Sanader, iznosećipodatke zaraženih u Sremu.

Prema poslednjim podacima u Sremskoj Mitrovici registrovano je 74 kovid zaraženih, u Rumi 44, uStaroj Pazovi 22, Inđiji i Pećincima 12, Šidu četvoro i Irigu dvoje.

Foto: Narcisa Božić Vojvodina Info

U mitrovačkoj bolnici sto pacijenata iz celog Srema

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, regionalnoj za ceo Sremski okrug, hospitalizovano je sto kovid pacijenata iz celog Srema, od kojih je osmoro starijih od 63 godine na respiratorima.

Mitrovačka bolnica nije u potpunosti prevedena u kovid stanje, jedan deo je ostao za lečenje pacijenata koji nisu oboleli od korona virusa, a bolnica prima i hitne slučajeve i trudnice iz Šapca.

Kako „Vojvodina info“ saznaje, među trudnicama iz Šapca, hospitalizovanim u mitrovačkoj bolnici, ima zaraženih covidom 19, dok se među zaraženima nalazi i izvestan broj zaposlenog osoblja, koji se leče na Infektivnom odelenju.

Autor: VojvodinaInfo (Narcisa Božić)