U martu: filmovi sa FEST-a u kulturnom centru Novog Sada

bioskop
bioskop, ilustracija
Oglas

Ove godine, kao i prethodnih održaće se tradicionalna revija povodom FEST-a. Revija filmova će se održava u Kulturnom centru Novog Sada. Svi ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da do 7. marta u bioskopu novosadskog Kulturnog centra pogledaju deo filmova koji se prikazuju na FEST-u, u Beogradu.

Veliki bioskopski hit, „Izdaja“ biće prikazan prvog dana marta sa početkom projekcije u 21 čas. Ovo je priča o najsmrtonosnijoj, najlepšoj, istovremeno i najopasnijoj ruskoj špijunki.

U četvrtak, 01. marta  će od 19:00 i 23:00 časa biće prikazan film „Duhovi sa Sicilije“. Ovaj film je delo italijanskih reditelja Antonia Piazza i Fabia Grassadonia.

U malom sicilijanskom selu na ivici šume nestaje trinaestogodišnji Đuzepe. Samo njegova neuništiva ljubav moći će da je vrati nazad. Luna, njegova drugarica koja ga voli, odbija da prihvati njegov misteriozni nestanak. Protivi se tišini i saučesništvu koje jr okružuju i kreće u potragu.

Film „Neka svetlost uđe“ sa Žilijet Binoš i Žerar Dedardjeom u glavnim ulogama biće prikazan drugog dana marta sa početkom projekcija od 17:00 i 21:00 časova.

Tematika i ovog film je ljubav. Potraga Izabel za stvarnim pokretačem života i svega u njemu, a to je ljubav. Ova priča je inspirisana radom Rolana Barta, ali ne može se reći da je direktna adaptacija.

Istog dana u 19:00 i 23:00 časova prikazivaće se film „Grande punto“.

U gradu u kome je zabranjena kultura, a za svaku nađenu knjigu se dobija godina zatvora.  Detektivi, posredstvom 40-godišnjih studenata i uličnih dilera koji tajno diluju svetsku književnost, stižu do proročice koja ima otkriva da, ukoliko žele da uspeju, moraju navesti građane da razmišljaju svojim glavama. Ovaj film je delo mlade novosadske produkcije.

Trećeg marta, u subotu sa početkom u 19:00 časova možete pogledati film „First look“.

Prisustvo na projekcijama filmova studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu je besplatno.

Takođe, 03.marta u 19:30 i 21:30 časova prikazivaće se film „Oblik vode“, Giljerma del Tora. „Oblik vode“ je nopminovan za čak 13 najpopularnijih nagrada „Oskar“.

Priča je smeštena u vreme Hladnog rata u SAD.

U nedelju, 04. marta u 17:00 i 21:00 časova biće prikazan film „Leto 1993“.

Španija, leto 1993. Posle smrti roditelja, šestogodišnju Fridu čeka prvo leto u katalonskoj provinciji sa novom porodicom koja je usvaja. Brilijantno ostvarenje za sve generacije.

Istog dana od 19:00 i 23:00 čas moedati film „Ljubavnik za jedan dan“.

Posle veoma mučnog raskida, jedino mesto u Parizu gde 23-godišnja Žan može da ode jeste mali stan koji pripada njenom ocu Žilu. Kad Žan stigne, potpuno slomljenog srca, otkriva da njen otac živi sa novom devojkom njenih godina, Arijanom.

U ponedeljak, 05. marta u 17:00 i 21:00 čas prikazivaće se film „Mlada žena“.

Pola se vraća u Pariz posle dugog odsustva. Švorc je, poseduje samo jednu mačku, a sva vrata joj se zatvaraju pred nosem.

Takođe u ponedeljak  od 19:00 i 23:00 časova možete pogledati film „Afera: Nil-Hilton“

Radnja filma se dešava 2011. godina u Kairu, nekoliko nedelja pre izbijanja revolucije.

06. marta sa početkom u 17:00 i  u 21:00 časova prikazivaće se film „Niotkuda“.

Katjin život se iznenada ruši kada njen muž Nuri i sin Roko poginu u bombaškom napadu. Njena porodica i prijatelji pokušavaju da joj pruže podršku.

Istog dana od 19:00 i 23:00 časova možete pogledati film „Doviđenja, tamo gore“ – u novembru 1919. dvojica preživelih iz rovovaanima.

„Jupiterov mesec“ će se prikazati u sredu, 07. marta od 17:00 i 21:00 časova.

Mladi i migrant je ustreljen dpk je ilegalno prelazio granicu. Uplašen i u šoku, ranjeni Arjan otkriva da sada može misteriozno da levitira kad poželi.

Istog dana od 19:00 i 23:00 časova možete pogledati film „Lična stvar“.

Zgodan mladić, Milton do ušiju je zaljubljen u zagonetnu Fulviju, koketnu i nepredvidivu. Milton se bori za Fulvijinu pažnju, koju sve više pridobija novi mladić u gradu.

android aplikacija
Previous articleUljana repica i pšenica zaštićene snegom
Next articleDamama za 8. mart, poklon koncert „Dve gitare“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here