U kikindskoj bolnici 60 kovid pacijenta

Foto: Grad Kikinda

Na teritoriji grada Kikinde i okolnih mesta trenutno su aktivna 1233 slučaja korona virusa – podaci su nadležnog Zavoda za javno zdravlje.

U kikindskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 60 kovid pozitivnih pacijenata. Na žalost, u protekla 24 sata od posledica korone preminule su dve osobe. Kako saznajemo, u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno je 27 lekara i medicinskih radnika pozitivno na kovid 19.

Ne smanjuje se priliv pacijenata u kovid ambulantama kikindskog Doma zdravlja.

Na dva punkta, u ulici Svetosvaksoj 53 i u ambulanti na mikronaselju, zbog respiratornih tegoba i povišene temperature dnevno se na pregled javi preko 200 pacijenata. Podsećamo, ambulanta u Svetosavkoj ulici od juče je isključivo u kovid režimu, a pored prvih pregleda, u tom objektu kikindskog Doma zdravlja obavljaju se i kontrolni pregledi.

Tokom novembra, u kovid ambulanti Dečjeg i Školskog dispanzera obavljeno je 1298 pregleda. Urađena su 104 serološka testa, a 47 dece je pozitivno. Deca su različitog uzrasta – od dvomesčne bebe, pa do najčešće učenika viših razreda osnovnih škola, odnosno srednjoškolaca.

(RTV)