U Kikindi zaraženo 125 ljudi

Ilustracija

Na teritoriji Severnobanatskog okruga trenutno su 143 osobe zaražene virusom korona, od kojih je 125 iz Kikinde.

Od početka drugog talasa epidemije, u tom gradu preminule su tri osobe, kao i po jedna u Adi i u Novom Kneževcu. Epidemiolozi kikindskog Zavoda za javno zdravlje kažu da je virus sada u stagnaciji, a poboljšanje situacije očekuju u narednom periodu.

U kućnoj izolaciji na Severnu Banata nalazi se 112 osoba, od toga 98 Kikinđana. Na teritoriji Okruga izlečeno je 30 osoba, od toga 24 iz Kikinde. Sva obolela deca, kojih je bilo 17, imala su blagu kliničku sliku, a petoro je već izlečeno.

Novo žaište virusa korona u Vojvodini

Opština Temerin nadomak Novog Sada poslednja je u nizu onih u kojima je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije i uvođenja vanrednih mera.

Ova varošica udaljena 20 kilometara od Novog Sada, sa svojih tridesetak hiljada stanovnika, dočekala je da se relativno stabilna epidemiološka situacija sa malim brojem zaraženih pretvori u pravi pakao zato što je prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine 7. jula u tom mestu bilo registrovano šest pozitivnih meštana na korona virus, 24. jula taj broj je porastao na 95, a samo nedelju dana kasnije, 1. avgusta lokalni krizni štab bio je prinuđen da proglasi vanrednu situaciju zato što je broj zaraženih premašio 200.