U Kikindi u planu izgradnja tržnog centra

0
67
tržni centar

Odluka o otuđenju katastarske parcele iz javne površine na kojoj bi trebalo da se izgradi tržni centar formata mini ritejl parka, usvojena je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Kikinde.

Reč je o placu koji se nalazi u Bloku D u Mikronaselju na kojoj je pre 20 godina počela izgradnja stanova za mlade bračne parove i pripadnike bezbednosti, ali se radovi nikada nisu okončali.

Početna cena za lokaciju je kako je rečeno na jučerašnjoj Sednici 260.000 evra. Ponuđači će dostavljati zatvorene ponude i nadležni očekuju da će se izgradnjom tržnog centra pružiti sadržaj koji nedostaje Kikindi.

– Perspektivom koju stvaramo svi zajedno, od brze saobraćajnice, potencijalnog otvaranja graničnog prelaza na 24 sata, do novih industrijskih zona, činjenica je da investitori žele da otvaraju preduzeća, firme i trgovinske objekte u našem gradu. Grad Kikinda omogućiće svima da pronađu radna mesta, da zadrži mlade građane, a tome u prilog ide i činjenica da već uveliko tražimo lokacije za stanogradnju. S obzirom na veliko interesovanje za ulaganje u naš grad, na nama je da obezbedimo još bolju i kvalitetniju infrastrukturu, kako bi investitore uverili da smo dobar partner koji želi da građanima obezbedi još bolje uslove za život – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Trenutno su na toj lokaciji samo temelji započete stambene zgrade, do sada je bilo više pokušaja da se prostor ponudi za nastavak igradnje stambenog objekta, ali nije bilo interesovanja i nije bilo javljanja na konkurse koje je Grad raspisivao.

– Svedoci smo da razvojem industrije u našem gradu postoji i interesovanje pre svega za izgradnju sadržaja iz oblasti uslužnih delatnosti. Imamo veći broj ugostiteljskih objekata, ali prateći tendeciju većom zaposlenošću, javili su se i investitori. Reč je o mini tržnom centru formata mini ritejl park koji bi promenio izgled tog dela grada. Imali smo više investitora, zato smo doneli odluku da se Skuštini predloži prodaja te parcele jer tencencija nije prodaja radi prodaje, već da na tom prostoru koji prodajemo dobijemo sadržaj neophodan građanima – rekao je Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Na istoj sednici usvojeno je još 17 predloga. Između ostalog, doneto je rešenje o obrazovanju i imenovanju radne grupe za izradu lokalnog antikorupcijskog plana Grada Kikinde za period od 2023. do 2026. godine, novi v.d. direktor Istorijskog arhiva je istoričar Srđan Sivčev, dok je Miroslavu Dučiću, dosadašnjem članu Gradskog veća prestala da važi funckija imajući u vidu da je stupio na funckiju načelnika Severnobanatskog upravnog okruga.

(dnevnik.rs/S. Aničić Ilić)