U Kikindi otvorena nova kovid ambulanta

Copyright: © ATA Images, all rights reserved
Oglas

Poslednjih dana, pogoršava se epidemiološka situacija i na severu Banata. Dnevno se registruje oko 30-tak kovid pozitivnih pacijenata, ali, za sada ne raste značajno broj hospitalizovanih pacijenata. U Opštoj bolnici u Kikindi trenutno je šestoro kovid pozitivnih pacijenata, a hospitalizovana je i sedmomesečna kovid pozitivna beba. Zbog sve većeg broja prvih pregleda, kikindski Dom zdravlja otvorio je još jednu kovid ambulantu.

Nakon božićnih i novogodišnjih praznika, raste broj kovid pozitivnih pacijenata i na teritoriji Severnobanatskog okruga. U Kikindi je trenutno 187 aktivnih slučajeva korona virusa, odnosno oko 30-tak novih kovid pozitivnih pacijenata dnevno. Slična situacija je u svim opštinama na severu Banata.

„Imamo ok 3,5 – 4 puta veći broj aktivnih slučajeva na današnji dan u odnosu na pre nedelju dana. To sve ukazuje da ponovo imamo zahuktavanaje, ponovno širenje virusa korona,“ kaže Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog okruga.

Sve je veći priliv pacijenata u kovid ambulanti pri Dečjem dispanazeru i u Svetosavskoj ulici, pa je kikindski Dom zdravlja otvorio je još jednu kovid ambulantu.

„Otvorili smo kovid ambulantu u mikronaselju, ambulantu koja je funkcionisala i ranije, pa smo je zatvorili kada je situacija bila bolja. Sada, zbog eventualnih redova i čekanja pacijenata, otvorili smo i tu ambulantu,“ napominje dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja Kikinda.

U kovid ambulantama kikindskog doma zdravlja poslednih dana bilo je oko stotinak pregleda dnevno. Od tog broja, do 20 odsraslih pacijenata i petoro dece su u proseku bili pozitivni. Veliki priliv pacijenata i brzo širenje virusa problem su i za adekvatan broj zdravstvenih radnika u kovid ambulantama.

„Imamo problem s kadrovima, pa smo zbogt toga odredili da vakcinalni punkt radi samo u jednoj sm,eni, od 9 do 16 časova. Očekujemo još veći priliv pacijenata, još više zaraženih, tako da se pripremamo za to,“ dodaje Marković.

Prema informacijama iz kikindske Opšte bolnice, na Infektivnom kovid odeljenju trenutno je hospitalizovano petoro pacijenata, dok je jedan pacijent na Odeljenju Intenzivne nege. U kikindskoj Bolnici hosptalizovana je i kovid pozitivna sedmomnesečna bebe, a njeno stanje je stabilno.

(rtv.rs)

android aplikacija
Previous articleNema šta ne leči, a svi mogu da ga koriste!
Next articlePlanirali žreb bez Đokovića!!! – blizu odluke da mu ponište vizu i deportuju, Novak već spremio žalbu