U Eđšegu do nedelje traje festival harmonike i kamerne muzike

Sutra 27. maja, u Ešđegu, održava se treći Internacionalni festival harmonike i kamerne muzike “Eufonija”  uz podršku Fondacije “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

Program festivala je izuzetno bogat, a u subotu 26. maja je koncert pod nazivom “Nova srpska muzika za harmoniku – novi pogledi na nasleđe” u godini evropskog kulturnog nasleđa.

U Eđšegu, novoj kulturnoj stanici projekta Evropska prestonica kulture, nastupiće prošlogodišnji pobednički projekat “Eufonija festa” u kategoriji Kamerne muzike: “Duo Resonance” iz Grčke. Gost koncerta je Matjaž Balažic iz Slovenije.

Koncert će početi simbolično u 20:21h, a ulaz će biti besplatan.

“Nova srpska muzika za harmoniku – novi pogledi na nasleđe” je projekat koji se po treći put realizuje na “Eufonija festu”. Festival okuplja mlade talentovane akordeoniste, eminentne muzičare i pedagoge, služi unapređivanju klasične umetnosti za harmoniku i doprinosi razvoju položaja umetnika na harmonici na međunarodnom nivou.

Festival se sastoji iz tri dela: takmičarski, edukativni (predavanja eminentnih ljudi iz sveta klasične umetnosti) i kulturni (večernji koncerti).