U Čurugu na prodaju plac, a CENA 1,5 MILIONA evra!

Autor: Verbora Čurug
Oglas

Nedavno je u nekoliko oglasnika u Srbiji osvanuo nesvakidašnji oglas – u Čurugu, u opštini Žabalj, prodaje se plac sa izvorom termalne vode, po ceni od 1,5 mil EUR.

Plac površine 43.290 m2 koji se nalazi na magistralnom putu Temerin-Bečej, na 25 km od Novog Sada, oglašen je kao idealan za izradnju velnes i spa centra, hotela, odmarališta, pa čak i kompletnog banjskog kompleksa.

Ističe se da je plac idealan i za izgradnju staklenika, plastenika ili radne hale, jer su utrošci energije minimalni.

Kako se navodi, na zemljištu kroz koje se provlači žila mađarske Morahalom banje, nalaze se izvori termalne vode temperature oko 76 stepeni.

Prema rečima Nenada Lazića, menadžera prodaje iz novosadske agencije za nekretnine Solis, koja ima ekskluzivni ugovor o posredovanju u kupoprodaji, na placu se nalaze dve termalne bušotine, a prodavac placa, tačnije njive, je domaće fizičko lice koje je praktično na svom zemljištu pronašlo geotermalne izvore.

Kako je rekao za eKapiju, šta će se tačno graditi na tom zemljištu zavisi od lokacijskih uslova, uslova za prenamenu poljoprivrednog zemljišta za korišćenje u svrhu banjskog turizma, ideje, finansija…

Na pitanje o pravu na korišćenje bušotina, Lazić kaže da će se budući kupac dogovarati sa Naftagasom o plaćanju rudne rente.

B. P.

(eKapija.com)

Previous articleSREM: Dve prijave zbog droge
Next articleOvo je prosečna NETO plata u MAJU mesecu!