U bolnici u Pančevu ostalo još 25 mesta

Pixabay/Ilustracija
Kovid deo Opšte bolnice Pančevo zbrinuo je 78 pacijenata iz različitih delova Srbije, od kojih je 15 iz južnog Banata, rekao je za portal 013info direktor bolnice Slobodan Ovuka i dodao „da je preostalo još 25 slobodnih kreveta, ali će do sutra najverovatnije i oni biti popunjeni“.

Za sada je ova ustanova namenjena pacijentima kojima ne treba respirator.

– Oboleli su smešteni na infektivnom, ušnom i starom grudnom odeljenju gde nemamo razvedene medicinske gasove, pa je dogovoreno da ne smeštamo teške pacijente kojima trebaju respiratori. Ako se situacija bude komplikovala i dalje, razmotrićemo mogućnost da oslobodimo deo kapaciteta novog dela bolnice u kojem postoje gasovi – rekao je Ovuka.

On je dodao kako pančevačka bolnica ima dovoljno lekara i medicinskog osoblja da brinu o kovid pacijentima, i da se posao organizuje tako da svi oni imaju dovoljno vremena da se odmore između smena.

Uslovi teži nego u martu

– Sada su uslovi mnogo teži nego u martu, zbog spoljašnje temperature. Tako da je po četiri sata u skafanderu jako teško izdržati, ali nemamo kud. Za sada imamo dovoljno opreme, ljudi su nam zdravi, što je najvažnije – rekao je direktor pančevačke bolnice.

U ovoj ustanovi su smešteni oboleli od Kovida 19 iz Beograda, Paraćina, Nove Varoši, Loznice i drugih gradova.

 

Izvor: 013info