„U Beogradu deset puta teža situacija, ali je Novi Pazar pogodno tlo za politizaciju“

Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najbolje uređenih i najboljih bolnica u Srbiji i da ima svu opremu za borbu protiv korona virusa, uprkos lažima koje su dolazile iz nekih delova Srbije.

„Imamo veliki broj novo zaraženih lica u Novom Pazaru i to je izazvalo brigu, donelo brojne probleme ljudima u Pazaru, donelo muku zdravstvenim radnicima, pre svega onima koji su se ponašali odgovorno i ozbiljno i odgovarali svojim obavezama, a onda su počele da se događaju i druge stvari od politike, fabrikovanja neisitina“, rekao je Vučić za Pink.

On je naveo da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najbolje uređenih bolnica, koja ima svu opremu, kojoj ništa ne nedostaje, uprkos brojnim lažima koje su dolazile.

On je rekao da nije tačno da od 10 respiratora koje je doneo u Novi Pazar radi samo tri, rade, kaže, svi, a na tri su prikopčani pacijenti.

„To su ne samo notorne laži već i nešto mnogo gore. Kada se igrate takvim stvarima tamo gde ljudi umiru i gde su teško bolesni, pokazujete da loše radite za svoju zemlju“, rekao je Vučić.

Više o obraćanju predsednika čitajte ovde