U Bačkoj Topoli se gradi auto-kamp

Pixabay
Oglas

Gradnja auto-kampa u Bačkoj Topoli će biti realizovana u okviru programa prekogranične saradnje Interreg-IPA. Sada je završena druga faza izgradnje budućeg auto-kampa, a Evropska unija daje značajan doprinos u realizaciji ovog ulaganja.

Recepcija i toalet, koji pripadaju Topolskoj kapiji, odnosno budućem auto-kampu, već su izgrađeni, odnosno obezbeđeni su voda i struja.

Predsednik opštine Adrijan Satmari je rekao da je izgrađena i prodavnica za prodaju i promociju lokalnih proizvoda.

– Ovaj prekogranični projekat, uspeli smo da realizujemo u saradnji sa lokalnom samoupravom Kiškunmajše. Obuhvata drugu fazu Topolske kapije i zapravo smo uspeli da ga infrastrukturno opremimo – rekao je

Na šetalištu pored jezera postavljeno i 14 informativnih tabli, koje prikazuju životinjski i biljni svet tog područja. Planirano je da se u samom mestu postavi isto toliko turističkih tabli.

– Ovaj projekat je trajao praktično 3 godine, u odnosu na planirane dve. Bilo je nekoliko razloga za produženje roka. Sa jedne strane, u početku je bilo poteškoća, morale su da se izdaju nove dozvole kako su se zakoni menjali, a i cene su rasle. Trebalo je stvoriti izvore koji nedostaju – rekao je Arpad Boršodi, predstavnik Asocijacija za razvoj opštine.

Vrednost projekta je 240.000 EUR, od čega je 85% obezbedila Evropska unija, a ostatak je pokriven iz pokrajinskih izvora i iz opštinskog budžeta.

 

(eKapija.com)

Previous articleSREM: Pijan na mopedu bez položene vožnje
Next article„SLUČAJ U BAČKOJ JE EKSTREM“: Za takvo ponašanje KAZNITI i roditelje!