Twitter uvodi pretplatu svojim korisnicima

Image by Photo Mix from Pixabay
Oglas

Twitter će uskoro lansirati novu opciju u kojoj će korisnici moći da naplate pratiocima da pogledaju njihove tvitove.

Nova opcija koju nazivaju „Super Follows“, omogućava određenim kreatorima da „naprave“ pretplatu za svoje tvitove, što znači da korisnici društvene mreže će morati da plate kako bi pregledali ekskluzivan sadržaj sa svojih omiljenih naloga, prenosi Biznisinsajder.

Kreatori će moći da pratiocima naplate od 2,99 do 9,99 USD mesečno za ekskluzivne sadržaje, a oni će biti istaknuti sa malim bedžom pored imena kreatora.

Najavljena još u februaru, opcija „Super Follows“ je trenutno dostupna samo onima koji su se prijavili da ga isprobaju pre nego što postane opšte dostupan na platformi. Drugi korisnici zainteresovani za isprobavanje ove funkcije mogu trenutno da se prijave na listu čekanja za ovu opciju. Da bi im ova opcija bila moguća autori sadržaja moraju da imaju najmanje 18 godina i 10.000 aktivnih pratilaca.

Iz kompanije se nadaju da će nova opcija da poveća broj jedinstvenih konverzija na platformi i da ponudi dodatnu opciju da autori na ovoj društvenoj mreži zarade, prenosi Blic.

Sa druge strane , korisnici ove društvene mreže izrazili su nesigurnost i nerazumevanje u to kako će ova opcija funkcionisati. Autori sadržaja imaju pravo na 97% zarade koju ostvare do trenutka kada zarada 50.000 USD, nakon toga njihovo je 80% zarade.
Previous articleU sudaru kod Subotice jedna osoba poginula
Next articleProsečna plata za jun mesec u Srbiji 553,5 EUR