Turizam u 2021. godina – U Srbiji do sada ostvareno više od 8,5 miliona noćenja i dva miliona dolazaka turista

Foto: Anica Petković/gde.rs
Oglas

Srbija je do sada u 2021. godini ostvarila značajne rezultate u turizmu, a da bi i do kraja godine rezultati bili dobri, preduslov je bolja epidemiološka situacija, poručila je u izjavi za Tanjug ministarka turizma Tatjana Matić.

Povodom Svetskog dana turizma, ona je istakla da je u Srbiji ostvareno preko 8,5 miliona noćenja do sada i dva miliona dolazaka turista, što su impresivne brojke s obzirom na okolnosti u kojima živimo i radimo.

Podsetila je da je u, za turizam najuspešnijoj, 2019. godini, bilo 10 miliona noćenja, i između 3 i 3,7 miliona dolazaka.

– Interesantno da se u periodu kovida produžio broj dana koji turisti provode u Srbiji, a jedan od razloga za to je i činjenica da smo se našli na „zelenoj listi “ EU, što je bilo značajno da se u Srbiji provodi više vremena – rekla je ona.

Ministarka je istakla da su s obzirom na letnju sezonu optimistička očekivanja bila i za četvrti kvartal, ali je dodala da se sa pogoršanjem epidemiloške situacija više ne može biti optimista.

Ona je podsetila da je preduslov za kongresni turizam, jesenje manifestacije i proslavu nove godine, isključivo bolja epidemiološka situacija.

Lešnik se u VOJVODINI pokazao kao vrlo profitabilna poljoprivredna kultura

 

(ekapija.com)

Previous articleMilijardu i po dinara za još 200 stanova za bezbednjake u Novom Sadu
Next articleŠirom Srbije obeležava se Svetski dan turizma- danas i sutra besplatni muzeji