21.8 C
Novi Sad
sreda, 8 jula, 2020

Turčin koji je izazvao udes u kom je poginuo Šaban Šaulić pobegao pre suđenja?!

šaulić
Šaban Šaulić, Foto:RTS

Smrt Šabana Šaulića u februaru prošle godine dovela je do velike tuge kod njegovih fanova širom sveta. Šaulić je poginuo u saobraćajnoj nesreći dok se vraćao sa koncerta, kada je na njega i njegovog klavijaturistu Mirsada Kerića (43) kolima naleteo Turčin Alsin Levent (36).

Suđenje za ovaj slučaj još nije počelo, a mediji prenose da je Levent, koji je pušten iz pritvora, nestao iz grada Gitersloa, u kojem je donedavno živeo.

Optužnica protiv Turčina podignuta je u avgustu prošle godine, a pored ubistva iz nehata u dva slučaja, u drugom slučaju je optužen i za nanošenje telesne povrede, ugrožavanje saobraćaja na putevima i vožnju bez dozvole.
Levent, koji nije imao ni vozačku dozvolu ni stalno prebivalište, bio je u pritvoru 11 nedelja, pre puštanja na slobodu.

Nemački medij Nw.de prenosi kako Turčin više ne živi u Giterslou, a suđenje protiv njega, koje treba da bude održano u ovom gradu, još uvek nije počelo. Pola godine nakon podizanja optužnice još uvek nije određen datum početka suđenja, koje se s pažnjom čeka u Srbiji.

Nemački medij piše da je osumnjičeni Levent, koji je u trenutku nesreće bio pijan i pod uticajem droge, vozio duplo brže od dozvoljene brzine – išao je 160 km/h umesto 80 km/h, koliko je ograničenje na tom delu puta.
 
(Novosti.rs)