Tri saveta kako napredovati u karijeri u srednjim godinama

Photo by Dylan Gillis on Unsplash
Oglas

Osobe koje su danas u petoj deceniji života kada su započinjale svoju karijeru nisu imale ni računar, ni mobilni telefon. U međuvremenu dosta toga se promenilo. Sektori kao što je marketing bili su potpuno drugačiji, a te promene svakoga dana odvijaju se u sve većem obimu.

Članica komunikološkog tima uglednog magazina Forbs Ami Devil svojim savetima pokušava da onim ljudima kojima je ostalo još 10 do 15 godina rada pruži korisne informacije kako da svoju karijeru privedu uspešnom kraju i evenetualno napreduju.

Učite od mlađih

Mladi članovi radne organizacije mogu puno toga naučiti od starijih i iskusnijih kolega, ali ne treba zanemariti ni obrnuti smer prenošenja znanja.

Ami Devil savetuje da sredovečne osobe posebno obrate pažnju na način komunikacije među mladima, kako rukuju sa digitalnim uređajima, koje platforme i medije koriste. Sve ove informacije veoma su značajne i omogućavaju da se bude u toku sa najnovijim trendovima.

Novi list

Nije baš čest slučaj da osobe u petoj deceniji menjaju posao. Ali, ipak, to može napraviti pozitivan zaokret u karijeri. Ipak, ne treba toliko ići u krajnost i ulaziti u novu branšu. Ukoliko postoji želja za promenom radnog okruženja, najbolje je potražiti posao iz oblasti koja se već dobro poznaje.

Ovakav potez može uneti svežinu, doneti novu dinamiku što može dovesti do razvoja nekih novih poslovnih puteva. Novina i izazovi često iz pojedinaca izvuku ono najbolje. Zato, ukoliko smatrate da vam je posao monoton, budite hrabri, krenite u novu avanturu.

Obrazovanje je važno, ali…

Obrazovanje nikada nemojte zapostavljati. Čitanje i prikupljanje informacija je veoma važno tokom svakog dela radne karijere. Ali, nakon toliko godina učenja, sada je vreme da se primeni intuicija i razdvoji bitno od nebitnog.

Veoma je važno da na pravi način prepoznate prave informacije kako ne biste upali u zamku preopterećenosti nepotrebnim sadržajem. Ami Devil sticanje ove veštine tokom karijere smatra veoma važnom, jer ona dovodi do stvaranja razlike između onih koji napreduju i onih koji godinama zadržavaju isti položaj.

N. I.

(eKapija.com)

Previous articleRotari poklonio klavir Muzičkoj školi!
Next articleSTRAŠNA TRAGEDIJA U BAČKOJ: Dvojica nastradala od strujnog udara