Tri migranata mrtva, devetroro završilo u bolnici – Vojska šalje još 500 vojnika na granicu

Foto izvor: DostajeBilo
Oglas

Tela trojice migranata pronađena su na različitim lokacijama na istočnoj poljskoj granici sa Belorusijom, a još devet osoba je hospitalizovano, saopštila je lokalna pogranična služba.

Portparolka lokalne policije Edita Pačuk rekla je za Radio 5 da su lokalni stanovnici, koji su sakupljali pečurke u šumi u blizini granice sa Belorusijom i Litvanijom, naišli na trojicu Iračana, od kojih je jedan bio mrtav, javlja AP.

Preostala dvojica su prebačena u policijski pritvor i oni su dobili medicinsku pomoć.

Portparolka pogranične službe Ana Mihalska rekla je za AP da su tela preostale dvojice stranaca takođe pronađena u blizini granice sa Belorusijom.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu povodom smrti tri osobe.

U odvojenom incidentu, osam migranata, među kojima su tri žene i pet muškaraca, koji su se zaglavili u močvarama u blizini poljske granice sa Belorusijom, spašeni su danas zajedničkim snagama pogranične službe, policije, vatrogasaca, vojske i helikopterske ambulantne službe.

Sedam migranata je prebačeno u bolnicu.

Zvanicniči poljske vlade izjavili su danas da šalju 500 dodatnih vojnika i specijalnih vozila na granicu sa Belorusijom kako bi je ojačali zbog sve većeg pritiska migranata za koje kažu da ih propuštaju Belorusija i Rusija radi destabilizacije Evropske unije.

android aplikacija
Previous articleOvo su najbogatije porodice na svetu
Next articlePreminuo poznati glumac iz serije Seks i grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here