Trg u Mokrinu biće naredne godine oplemenjen fontanom i letnjom scenom

Foto izvor: Grad Kikinda zvanični sajt
Oglas

U nastavku posete seoskim mesnim zajednicima, resorni član Gradskog veća, LJuban Sredić boravio je i u Mokrinu.

Njegov domaćin, Živko Ugrenović, upoznao ga je sa dosad obavljenim infrastrukturnim radovima u ovoj kalendarskoj godini. I u Mokrinu se moglo čuti da će svih devet sela ima ravnopravan tretman od strane lokalne samouprave i da je ovo najbolji način da se na licu mesta, iz prve ruke, čuju šta su to najveći problem meštana sela:

Varoški trg je rekonstruisan, ali ne i do kraja uređen. Na mestu gde je srušen jedan objekat, planirana je sadnja mladica. Mokrinčani se ponose njihovim znamenitim manifestacijama. Društveni i sportski život je na zavidnom nivou. Ovde egzistira šest sportskih klubova, ali i još 15 udruženja– naveo je Sredić i ponovio da pandemija virusa korona ne može da zaustavi sve planirane aktivnosti:

-Mokrin, ali i sva naša druga sela, imaće nedvosmislenu i jasnu podršku Gradske uprave- poručio je Sredić, dok je Ugrenović precizorao da su realizovali sve planirane infrastrukurne radove:

-Trg je rekonstruisan. Dobili smo novo dečje igralište. Tokom prvih devet meseci ove godine, utrošili smo oko 57 miliona dinara.U pitanju su sredstva iz gradskog i našeg seoskog budžeta. Uredili smo i deo trotoara koji vodi od centra do dečjeg igrališta- rekao je Ugrenović i najavio neke od najvažnijih radova u idućoj godini:

-Pre svega, planiramo da naš trg oplemenimo fontanom i letnjom scenom. Jedna od najvažnijih komunalnih investicija odnosiće se i na izgradnju prečistača otpadnih voda. Predstoji i rekonstrukcija krova Doma omladine, izgradnja terena za košarsku i mali fudbal. Pored nastavka održavanja kanalske mreže, pokušaćemo da uradimo nešto što je već trebalo. Dakle, želimo da kupimo kuću i da je pretvorimo u muzej posvećen Raši Popovu- zaključio je Ugrenović.

 

(Grad Kikinda)

Previous articleJoš 19 novooboolelih od korona virusa u Zrenjaninu
Next articleNapustio nas je legendarni Šon Koneri