TRAGIČAN KRAJ: Udavila se četvorica migranata kod Apatina

policija
Ilustracija, Policija,

Četvorica migranata nestala su prekjuče, 10. novembra u Dunavu kod Apatina, prilikom pokušaja da ilegalno pređu u Hrvatsku, javila je RTV.

Prema rečima svedoka, to se dogodilo nedaleko od vikend naselja Vagoni, gde su desetorica migranata uzeli čamac i u toku popodneva pokušali da pređu preko Dunava na hrvatsku obalu, piše RTV.

Kako se navodi, za nesreću se saznalo slučajno, kada je policija došla na poziv pčelara kojima su migratni uništili 20-tak košnica, a tada su iz šume istrčala šestorica preživelih migranta i ispričala policiji šta im se dogodilo.

Desetorica migranata sela su u čamac i otisnuli su se. Nameravali su da pređu na drugu obalu, kod Kopačeva u Hrvatskoj. Nažalost, nedugo pošto su zaplovili, čamac se prevrnuo. Šestorica migranata uspela su da doplivaju do obale, ali četvorica nisu bila te sreće. Nestali su u talasima, a postoji bojazan da su se utopili – kaže izvor blizak Kuriru.

Odmah smo preduzeli sve aktivnosti kako bi se obavio uviđaj i obavestili svi nadležni. Takođe je obaveštena i hrvatska rečna patrola, koja je, zajedno s našom, patrolirala ovim delom reke kako bi eventualno uočila mladiće iz prevrnutog čamca – kaže sagovornik iz istrage i dodaje:

Šestorici iz čamca smo zapalili vatru da se ogreju i osuše mokru garderobu, a potom smo im uzeli izjave o tome kako je došlo do tragedije. Potom su prebačeni u bolnicu kako bi bili medicinski zbrinuti, saopštava Kurir.