TRADICIONALNO JELO NA NOV NAČIN: Pileći ćevapi

Shutterstock
Oglas
Ukusno i zanimljivo jelo…

Sastojci:

600 g belog pilećeg mesa
80 g kisele pavlake sa 40%mm
150 g pica kačkavalja
40 g rendanog parmezana
70 g dimljene mesnate slanine
3 kašike prezli
1 jaje
vezica svežeg peršuna
so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Priprema:

Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a slaninu sitno naseckati. Sjediniti meso, kačkavalj, parmezan, slaninu, pavlaku, prezle, jaje, seckani peršun i začine. Sve lepo sjediniti (najbolje rukama) u finu kompaktnu masu. Ostaviti da u frižideru odstoji 60 minuta. Posle tog vremena, rukama kidati testo i formirati ćevape željene veličine. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-tak minuta.

 

Izvor: moj-grne.com

Previous articleHOROR: Poznati istoričar ubio ljubavnicu, odsekao joj glavu, ruke i noge
Next articleJoš jedna zemlja povukla priznanje Kosova