Tradicionalna manifestacija – Rumski vašar se ipak održava

Foto: Info022

Tradicionalna manifestacija – Rumski vašar od juna će se ponovo održavati, odlučeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma.

Najstarija rumska svetkovina će se organizovati uz poštovanje preventivnih mera, u čemu će JP „Komunalac“ pomoći i Opština Ruma, opštinski i volonteri rumskog Crvenog krsta, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Od ukidanja vanrednog stanja u našoj državi postepeno smo se vraćali normalnom životu. Danas je Štab razmatrao mogućnost održavanja junskog vašara, s obzirom na popuštanje svih mera koje su preventivno bile na snazi u prethodnom periodu. Doneli smo odluku da dozvolimo održavanje vašara po kome je naš grad prepoznatljiv, uz poštovanje svih mera koje je Krizni štab sa republičkog nivoa propisao, ali i dodatnih mera koje smo mi danas na Štabu u dogovoru sa JP „Komunalac“precizirali. Naravno uzeli smo u obzir i da vašar praktično traje tri dana, pa i rasprostranjenost vašara na četiri lokacije u smislu četiri segmenta: mehanizacija, stočni deo, ugostiteljski deo i deo za široku potrošnju. Verujem da ćemo uspešno organizovati manifestaciju“, rekao je Mančić.

Glavni organizator JP „Komunalac“ spremno je za junski vašar, ističe direktor Dragan Panić.

„Mi smo se već na neki način spremali za ovakvu situaciju, tako da ćemo u narednim danima od ponedeljka do srede, uz poštovanje svih mera koje smo danas doneli na sednici, organizovati vašar. Na punktovima ćemo dezinfikovati sva vozila. Uz pomoć volontera Opštine i Crvenog krsta sprovodićemo mere dezinfekcije i na samom vašaru, tako da ćemo uz podelu maski i dezinfekcije sa uspehom sprovesti sve ove mere koje je naložio Štab za vanredne situacije.