Top 3 serije koje svaka poslovna žena mora da pogleda

Ukoliko se i dalje borite za svoje pravo mesto, imate ambicija da hodite uzlaznom putanjom i znate koliko je težak put do upeha a još teža borba za opstankom na vrhu, na listu stavljamo top 3 serije koje bi trebalo da pogleda svaka poslovna žena.

Kreativne, surove i vrlo zanimljive ove serije će nekima možda pomoći da otrkiju svoju poziciju i da iskoriste vrline i mane protagonista kroz lične situacije.

Evo liste serija koje svaka poslovna žena mora da pogleda:

Ljudi sa Menhetna

Radnja serije je smeštena u 1960-e godine i istražuje glamurozno zlatno doba reklamiranja, gde svi nešto prodaju i ništa nije onako kako izgleda. I dok je serija fenomenalna i zbog kostimografije i scenografije, ono što se ipak posebno izdvaja jesu biznis lekcije kojima nas uči glavni lik Don Drejper. Radnja serije se dešava pre pola veka, ali skoro svi stavovi koje Drejper zastupa i predlaže mogu se prilagoditi i primeniti na današnjoj biznis sceni – pogotovo ako govorimo o marketingu i prodaji! Ovo je odlična serija za sve one koji žele da napreduju i uzdignu se na profesionalnoj, korporativnoj lestvici!

Seks i grad

Ne mogu, a da ne izdvojim ovu seriju. Seks i grad, kao i životi Keri, Samante, Šarlot i Mirande su obeležili jednu eru – kraj dvadesetog i početak dvadeset prvog veka. Svaka žena koja voli modu, uvek će iznova uživati u ovoj seriji, ma koliko puta je gledala. Ipak, izdvojila bih i neke probleme sa kojima se žene susreću danas: Kako graditi karijeru, a istovremeno ne osećati grižu savesti što niste došle kući na vreme, pazeći na svoju decu, što je bio slučaj sa Mirandom? Da li žene imaju ravnopravnost u poslovnom svetu u odnosu na muškarce – ili će posao pre otići u ruke nekom ko je manje sposoban, samo zbog njegovog pola? Ovo su važna pitanja aktuelna i dan danas.

Nevine laži

Ovo je jedna malo “teža” serija, ali vredna svake pažnje. Tome u prilog govori i činjenica da su glavne uloge prihvatile čuvene holivudske glumice Riz Viderspun, Nikol Kidman i Šejnli Vudli, koje glume tri majke iz severne Kalifornije, čiji naizgled savršeni životi postepeno počinju da se ogoljavaju i dolazi do neminovnog ubistva.

Serija se bavi stvarnim i teškim pitanjima koja su bliska mnogim savremenim ženama – nasiljem u porodici, razvodom i svim problemima koje sa sobom nosi pozicija zaposlene majke. Svaka epizoda držaće vas čvrsto pred ekranom!

FILM PREPORUKA

Autor: VojvodinaInfo

Foto: IMBD

Predlog serija i tekstnadjajokanovic.com