“Tisa Automotiv” zapošljava 1.000 Kikinđana

Tisa Automotiv, Foto: Grad Kikinda

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, uverio se nakon obilaska pogona fabrike “Tisa Automotiv” da se proizvodnja nesmetano odvija i da su higijenske i zdravstvene mere podignute na najviši nivo. Radnici imaju zašitne rukavice, maske i vizire, dok su u pogonu obezbeđena dezinfekciona sredstva. Kompanija “Tisa Automotiv“ je početkom avgusta prošle godine, u Kikindi otvorila novi pogon. Nalazi se u starom objektu kompanije “Jafa-Banini“:

– Mi smo pre dve godine potpisali sporazum sa ovom kompanijom i obavezali se da obezbedimo do 300 radnika koji bi radili u Senti. Tada smo planirali da u našem gradu otvorimo fabriku i da tu radnu snagu, ali i dodatne radnike, preselimo u Kikindu. Ovaj projekat je ”odskočna daska” privrednog razvoja Kikinde, dok je, sasvim sigurno, fabrika “Tisa Automotiv” najstabilnija, s obzirom na partera sa kojim radi, a to je “Volvo” – rekao je Markov i naglasio da će se sa još jednim ovakvim privrednim projektom, čija je realizacija izvesna, dodatno smanjiti nezaposlenost:

– Menadžment nam je preneo samo reči hvale na račun skoro 1.000 radnika. Očekujem da sa kompanijom “Tisa Automotiv” započnemo i neke nove projekte- najavio je gradonačelnik, dok je i Radovan Ignjatov, rukovodilac razvojnog odeljenja i zamenik generalnog direktora, potvrdio da su zadovoljni angažovanjem zaposlenih u ovom pogonu:

– Grad Kikinda puno je doprineo da se ovde poslovno pozicioniramo. U Srbiji naša kompanija ima oko 2.300 zaposlenih. U ovom pogonu proizvodnja se odvija u dve smene. Očekujemo da, već od avgusta, bude potrebe za novim radnicima – naveo je Ignjatov i naglasio da su tokom krize izazvane koronavirusom imali neprekidnu komunikaciju sa gradskim Štabom za vanredne situacije. U ovoj fabrici samo tokom kraćeg vremenskog perioda nije bilo proizvodnje, ali je sve brzo normalizovano, pa su se uz poštovanje svih mera, zaposleni vratili na posao.