„…ti mala u plavoj bluzi, skini gaće…“

SHARE
Bećarac
Bećarac, ilustracija, Dnevnik.ba

Branimir Čolaković iz Šaga uvredio je policijsku službenicu Mariju Iličić, te ga je Dunja Bertok, inače sudija Prekršajnog suda u Valpovu (Hrvatska) proglasila krivim da je pre tri i po godine pevajući bećarac povredio lično dostojanstvo i ponizio policijsku službenicu, prenosi “Jutarnji“.

Određena mu je novčana kazna od 1.500 kuna (24.000 rsd) za seksitičko vređanje, i 500 kuna (8.000 rsd) zbog vređanja službene osobe.

Prvi put mu je suđeno zbog ovoga, ali je ubrzo Visoki trgovački sud ukinuo prvu presudu koju je potom sudija Bertok donela pre tri godine kada je Čolakovića oslobodila krivice. Sada je, ipak donela totalno drugačiju presudu i Čolaković biva pravosnažno optužen.

Na teret su Čolakoviću stavili da je kao član folklornog društva  “Valpovo 1905.” otpevavši jedan bećarac na folklornoj manifestaciji povredio njeno lično dostojanstvo i ponizio je.

Iličić je toga dana bila u osiguranju povorke, kao policijski službenik, a sporni stihovi prema optužnici glase: „Mala moja, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se na**zi“, a u nastavku: „Što j’ u pesmi to se pevati sme, lud bi bio ‘ko bi zamerio.“