Teška situacija u ovom sremskom mestu – Meštani: „Imamo li prava na ličnu i osnovnu higijenu, šta se dešava sa vodom“

Autor: Vani
Oglas

Meštani Vrdnika, tačnije naselja Stara kolonija, skoro dva meseca muku muče sa vodom.

Kako kažu, sali su žalbe, molbe i peticije ali nikako nisu došli do rešenja.

Ono što je jasno da ovi meštani naselja Stara kolonija su zaista očajni, jer žalosno je da im se uskraćuju osnovni uslovi za život, i da na ovim visokim temperaturama nemaju vodu za piće, a kamoli za kućne potrebe i održavanje higijene. Nadaju se da će neko odreagovati i rešiti ovaj problem kako bi mogli da nastave normalan život u 21 veku.

Free Images

Problem nije vodovod Ruma već prazni bunari u loše ideje u Irigu?

Naš portal je zašao malo dublje u ovaj problem nakon razgovora sa meštanima gde smo došli do saznanja da plan i projekat vodovodne mreže nije nikako razvijen. Šta su tu događa?

Iako je vodovod Ruma tehnički zadužen kao vodosnabdevač opštine Irig i okolnih mesta i naselja, probleme meštana Iriga i okoline mora prvo da reši sama opština. Ispravnim projektima, bunarima na dobroj lokaciji i širenjem vodovodne mreže ka Rumi, jedan je od rešenja nestašice vode iriških naselja. Međutim, kako meštani kažu, opština nema na umu da se time pozabavi pa sve žalbe prosleđuje na adresu „Vodovoda Ruma“ i tako se stvara jedan začarani krug.

Pixabay

Gde se krije problem?

Vodovod u Vrdniku je projektovan 80-tih godina, za par hiljada, a ne za par desetina hiljada ljudi. Razvitkom naselja i grada logično je da ono uslovljava razvoj vodovodne, električne, infrastrukturne mreže. Međutim, negde se zakazalo?!

Kako bi setrajno rešili problemi ovih naselja, neophodno je da se predstavnici opštine Irig angažuju po pitanju prosperiteta vodovodne mreže kako bi ispunili najosnovnije za svoje građane.

Građani i savet Mesne zajednice Vrndik su u vise navrata reagovao i upućivao molbe. Ostalo je im samo da se nadaju da će problem biti rešen. Po informacijama koje dobijamo sa terena, sadašnje rukovodstvo saveta mesne zajednice Vrdnik jasno je stavilo do znanja da je za njih ovo prioritet, kao i da neće odustati od zaštite prava gradjana Vrdnika.

android aplikacija
Previous articleKoliko „konja“ vaš auto gubi dok vozite sa uključenom klimom?
Next articleJUŽNOBAČKI OKRUG: Za jedan dan 270 prekršaja