Taksisti najavljuju nove proteste?

Pixabay

Taksisti okupljeni oko Beogradskog udruženja nezavisnih taksi preduzetnika – „BUNT“ uskoro bi ponovo mogli da izađu na ulice ukoliko, kako kažu, bude ovakve želje među kolegama.

Njihovi stavovi i zahtevi upućeni državi samo pokazuju neslogu i previranje među taksi udruženjima koje traje godinama, pišu Novosti.

Prvi i najvažniji zahtev koji se čuo na konferenciji za medije je gašenje aplikacija i oduzmanje vozila svima koji se bave nelegalnim prevozom.

Podsetimo, Evropska investiciona banka odobrila je 50 miliona evra za estonsku aplikaciju, koja će ovom investicijom konkurisati Uber-u i ostalim sličnim aplikacijama kako bi se podržala mala i srednja preduzeća širom Evrope.

Drugi je da se predsednik „SATUS-a“ Aleksandar Bjelić isključi iz svih pregovora koji se tiču taksista, jer je on, kako podsećaju, predstavnik radio-centara, a ne taksi preduzetnika i da je zato je u sukobu interesa. Pozivaju na odgovornost i Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za poslove komunalne milicije i sve one koji ne sprovode zakon. Traže i ukidanje klauzule za maksimalnu visinu duga kao uslov za ulazak u reprogram, koja iznosi 1,5 miliona dinara.

Posle oktobarskih protesta taksista, većina građana je ubeđena da je pozadina bila dobijanje subvencija i da su taksisti za dvanaestodnevno bahaćenje nagrađeni sa 8.000 evra za kupovinu novih vozila. I u ovoj „nagradi“ „BUNT“ vidi manjkavosti.

Izvor: Novosti