TAKMIČENJE ZA NAJBRŽI SLUŽBENI AUTOMOBIL

izvor vrelegume rs
izvor vrelegume.rs

Postoje mnoge trke automobila koje su poznate širom sveta. Međutim, jedna potpuno nova trka preti da sve ostale baci u drugi plan. Auto-moto događaj godine sledi ovog vikenda, kada će se u tri klase održati trke službenih automobila zaposlenih u javnom sektoru republike Hrvatske.

Poslanici, načelnici odeljenja, zamenici ministara, savetnici, direktori i mnogi drugi već se uveliko pripremaju za ovaj sportski događaj godine. Navijači već imaju svoje favorite.

Prva klasa biće obični službenici javnih preduzeća, sindikalne vođe, tehnički direktori i zaposleni u bankama te predstavništvima stranih firmi.

U drugoj klasi konjske snage odmeriće načelnici, direktori, savetnici, poslanici, zamenici i njihove ljubavnice.

U trećoj i najjačoj klasi voze ministri, premijeri, predsednici i šefovi stranaka.

Trka će se voziti uglavnom kroz naseljena mjesta, pored škola, igrališta i kroz gužve. Više od 2000 volontera spremno je da glumi đake, žene sa kolicima, građane u krševima koji ne mogu preći 120 km/h.

Pokrovitelj ovog takmičenja je hrvatska Ministarka Gabrijela Žarić.

Foto:facebook

Razlog, iskustvo koje je stekla povodom saobraćajne nesreće u kojoj je u Vinkovcima učestvovala ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac teško povredivši dete koje je pretrčavalo ulicu, a „ostavku nije podnela niti se to očekuje od nje“.

Mnoge zemlje, uključujući i našu pomno će pratiti ovaj događaj, i kako nezvanično saznajemo već od naredne godine organizovati nešto slično.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
Izvor: FB LaGalačke vesti