Svirepi ubica devojčice iz Sombora posle 9 GODINA i dalje na slobodi

Youtube/RTV/Printscreen

Prošlo je devet godina od svirepog ubistva 16-godišnje Milice Barašin u naselju Zorka. I pored desetine ispitanih, ubica do danas nije uhvaćen.

Somborska pruga i dalje krije tajnu zbog koje je jedna porodica zauvek zavijena u crno. Ono što se sve vreme prepričava je da je Milicu, učenicu Srednje hemjsko-tehnološke škole, kobne večeri 7.oktobra 2010. , ubica pratio na putu od centra grada do kuće i kada je skrenula ka kući, prišao joj sa leđa i odveo iza pruge.

Devojčica se lavovski borila, o čemu svedoče brojne posekotine i odsečen kažiprst. Ali on je bio jači. Devojčici je prerezana glavna aorta na vratu i ostavljena je da leži u lokvi krvi.

Iako je zločin otkriven vrlo brzo, ubica je izmakao ruci pravde. Posle ovoliko vremena, devojčicina majka Svetlana Simendić sumnja da će on ikada biti uhvaćen.

Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dete. U policiju odavno ne idem, jer tamo nemaju šta da mi kažu. Poslednje što su mi rekli je da nedostaje motiv i da istraga kreće iz početka, ali to izgleda nije dalo rezultata. Mislim da je propust napravljen na startu i da će, kako vreme odmiče, biti sve teže da se pronađe – rekla je majka Svetlana.

Do majke su ovih godina dolazile razne priče, koje joj iznova otvaraju ranu koja se nikada neće zaceliti.

Jako je strašno kada znate da neko ko je krvnički ubio vaše dete slobodno šeta gradom. Milica bi sada imala 25 godina, možda bi imala već i svoje dete a ovako nemam čak ni njene lične stvari, koje su uzete zbog istrage i nikada mi nisu vraćene – dodaje majka.

– Deda je umro od tuge za njom, druga baka takođe, a ja i baka Stojanka živimo sa nadom da će se nešto desiti i da će ubica biti pronađen. Ali i ta nada polako umire…

 

Izvor: Telegraf/Subotica.com