Svi pričaju o tekstu atraktivne policajke iz Valjeva: „Imam nešto važno da vam kažem, narode moj“

Printskrin Instagram Ceca Obradović

Svetlane Obradović, policajka iz Valjeva oglasila se povodom protesta i nemira ispred Skupštine Srbije.

„Osuđivanje i agresivnost, nezadovoljstvo i isfrustriranost, depresija i nemoć, fizičko nasilje i zlostavljanje, vređanje kao i zloupotreba društvenih mreža u cilju manipulacije. Slika je koja sadašnji trenutak u kome živimo svi zajedno bolji i pretvara u jako teške okolnosti kojima treba da stanemo na put kao svesna bića koja imaju percepciju i logiku. Nalazimo se, kao narod pred velikim izazovima!“, navela je ona na svom Instagram profilu.

Ne želim da moje reči i rečinice imaju bilo kakvu političku konotaciju i da budu pogrešno shvaćene, izvučene iz konteksta, već onako kako treba, onako kako ih pišem. Želim da istaknem da smo mi svi isti, jednaki, da nema razlike ili da bar ne bi trebalo da je bude, navela je Obradović.

Kao žena koja ima 40 godina, samohrana majka, žrtva mnogih manipulacija kroz život, fizičkog nasilja, degradacija, ponižavanja, preteških uslovljavanja, žena koja je nakon fakultetskih diploma čekala posao osam godina, a kada je zasnovala radni odnos, stagnira narednih 10, radiće sve što joj je zadato zato što je to zakonska dužnost i obaveza… Ova majka, kćerka, sestra, tetka, domaćica, „čistačica“, fizikalac, POLICAJAC, OTAC I MAJKA, pripadnik IJP, po potrebi sve ostalo, moram da kažem nešto jako važno

Bez obzira ko smo i „šta“ smo, koliko godina imamo, koje smo vere, boje kože i životnih vrednosti težimoi istim ciljevima, istim putem treba da idemo, putem gde nam je korak lak, gde smo srećni i zadovoljni.

„Nikome nije u intresu da sopstveni narod, komšije i prijatelje fizički napada i povređuje, razbija imovinu, ruši sagrađeno i pali uzdignuto. Mislim da smo u najvećoj meri svi zajedno, izloženi velikim pritiscima i velikim provokacijama, epidemijama, pandemijama raznim bolestima, koje će, ukoliko ne budemo bili mudri izazvati vleiki razdor i netrpeljivost među ljudima, a to ide na ruku nekome. Nama srpskom narodu – NE“, rekla je ona a prenosi Blic

Mi smo isti, volimo i želimo bolji život, bolju budućnost u kojoj ćemo biti jedni drugima na usluzi i raspolaganju, kao što u svakoj civilizovanoj državi treba da bude.

U svakoj društvenoj grupi i instituciji ima pojedinaca koji svojim delovanjem, radnjama i aktivnostima naprave da ista grupa i zajednica pretrpi kritike i osudu. Treba da poradimo na UZROKU problema, a ne na POSLEDICI, poručila je Svetlana Obradović.

„Nije država, nije narod, nije nacija, nisu Srbi, nije POLICIJA – POJEDINAC ILI NEKOLICINA NJIH! Svi zajedno smo država, svi zajedno smo narod, svi zajedno smo Srbi, svi zajedno smo POBEDNICI!

Samo zajedno to sve možemo i postati! Neka ste svi živi i zdravi“, napisala je Obradovićeva na svom profilu.