Sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su PUNE

Pixabay/Ilustracija
U poslednje tri, četiri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih virusom korona u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković.

Tokom gostovanja na TV Pink istakao je da su upozoravali građane da poštuju mere kako ne bi došlo do situacije u kojoj se trenutno nalazimo.

Ne vidimo još tendenciju pada broja novobolelih. Zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijnente„, rekao je Gojković.

Naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, na zaposlene, na sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva, preneo je Tanjug.

Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već i uputni i radovi svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo jednostavno se pridržavli onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci„, rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.

 

Izzvor: Tanjug/RTV