Sve više maramica i rukavica na novosadskim ulicama

Pixabay

Bez obzira na vanredno stanje, te preporučene mere za sprečavanje širenja virusa korona, bahati pojedinci nastavljaju praksu bacanja smeća po trotoarima, zelenim površinama…

Iz JKP „Čistoća“ apeluju na sve Novosađane da zaštitnu opremu i higijenska sredstva, poput rukavica, vlažnih maramica, maski, ubrusa i sličnih stvari za jednokratnu upotrebu, odlažu u za to predviđene posude.

Osim toga, opominju sugrađane i da kućno smeće ne bacaju s prozora i terasa, već da ga odlažu u kontejnere, te da im na taj način pomognu u očuvanju čistoće i javne higijene u gradu.

„Proteklih dana naši radnici na terenu skupljaju velike količine maramica i rukavica nemarno bačenih po javnim površinama i parking-prostorima širom grada“, naglasio je direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović.

Osim toga, u prethodnom periodu zabeležen je sve veći broj kesa s kućnim smećem koje pojedini nesavesni sugrađani bacaju kroz prozore, kao i s terasa svojih domova.

Osim redovnih aktivnosti, gradska „Čistoća“ svakodnevno cisternama i perilicama dezinfikuje ulice u Novom Sadu, kao i glavne ulice u prigradskim naseljima.

Zelenović ističe i da su ekipe „Čistoće“ stalno na terenu i da se trude da održe grad čistim, ali im je u tome potrebna i pomoć sugrađana. On je po ko zna koji put zamolio građane da se, pre svega zbog sebe, ali i drugih, ponašaju odgovorno, te da otpad odlažu na za to predviđena mesta.

 

Autor: Dnevnik.rs