Sve više kupača otkriva divlju plažu u Futogu

Foto RTV reportaža

Osim Štranda, tradicionalne baze za beg od vrelog asfalta, Novi Sad ima još plaža na kojima se okuplja veliki broj sugrađana. Reč je o divljim plažama, a jedna od njih je Vok u Futogu, izveštava RTV.

Takve plaže Novosađani vole, jer na njima imaju mnogo više privatnosti, mogu da vode kućne ljubimce i da uživaju u tišini.

Novosađani obavezno tokom leta potraže spas od vrelih letnjih dana kraj Dunava, bez obzira kupaju se u njemu ili ne. Jedan od razloga zašto biraju divlje plaže je u pravo manja gužva i mnogo prijatnija i opuštenija atmosfera.

Duž plaže je drveće koje stvara prirodni hlad, a pesak stvara utisak kao da ste na moru. Ipak, reklo bi se da je najmlađima ova plaža pravi raj za igru. Dovoljno mesta za kupanje u plićaku, uz pomoć guma i mišića za plivanje, ali i za one druge, koji od peska izražavaju svoje umetničke sposobnosti.

Prelepi pejzaži, riblje čarde i peščane ade, samo su neke od bisera na Dunavu u Novom Sadu, a ljubitelji reke, netaknute prirode i ribolova i pripremanja specijaliteta na otvorenom, upravo su ovde našli svoj mir.

Kako to izgleda pogledajte u reportaži Radio Televizije Vojvodine;

RTV