Sutra se nastavljla suđenje otmičaru trinaestogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove

Pixabay

Porodica Mitrović iz Stare Pazove 27. oktobar prošle godine pamtiće po neizvesnosti i agoniji u kojoj su bili više od 20 sati, s obzirom da je tada 13-godišnji Petar Mitrović nestao u kasnim večernjim satima. Skoro čitav dan bio je zatočen u jednom vikend naselju u staropazovačkoj opštini i izložen nemilosti svojih otmičara.

Otac otetog dečaka istakao je da je u toku proces u kojem se sudi 54-godišnjem M.J. i njegovoj dvojici sinova i pomagaču koji se terete za krivično delo otmica.

„Podignute su optužnice protiv tadašnjih punoletnih lica, a u ponedeljak predstoji suđenje u tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici starijem maloletniku koji je takođe učestvovao u otmici. Nadamo se da će tužilaštvo i uopšte ceo pravosudni sistem odraditi sve kako treba i da će svako dobiti ono što je zaslužio i da će odgovarati za svoja dela“, kaže Goran Mitrović, otac dečaka prenosi RTV.

Treba napomenuti da je u ovom slučaju policija reagovala brzo i efikasno, s obzirom da su ozbiljno shvatili da nije svaki nestanak tinejdžera bezazlen.

Porodica Mitrović se nada skorijem okončanju sudskog procesa uz veru da se ni jednom detetu nikad više ne desi slična situacija i kažu da, na sreću za sada, trajnih posledica za dete nema osim izvesne doze straha.

 

(RTV)