Sutra nas očekuje NAJTOPLIJI DAN ovog leta

Ilustracija/Pixabay
U celoj zemlji na snazi je narandžasti meteo alarm. Do kraja dana sunčano i veoma toplo. Najviša dnevna temperatura oko 37 stepeni, u Beogradu do 36. Sutra još toplije, do 38 stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da u drugoj polovini noći između utorka i srede stiže osveženje, pljuskovi i grmavina. U sredu i četvrtak biće ralativno sveže vreme za avgust, sa nižom maksimalnom temperaturom za osam do deset stepeni.

Meteorolozi za danas najvljuju veoma toplo vreme sa temperaturom do 37 stepeni. Sutra nas očekuje najtopliji dan ovog leta.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da nas sudeći prema temperaturama u većini mesta, sutra očekuje do 38 stepeni, u Beogradu maksimalna temperatura 37.

Zadržaće se toplo vreme i u utorak, mada bi se već u utorak u severnim krajevima u popodnevnim satima osetio dašak svežine, kao prethodnica pravog osveženja koje stiže u drugoj polovini noći između utorka i srede, da bi na severu bilo pljuskova i grmljvine što bi se proširilo u sredu i na ostale krajeve – rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, u sredu i četvrtak biće ralativno sveže vreme za avgust, s pljuskovima i grmljavinom i nižom maksimalnom temperaturom za osam do deset stepeni.

Kako kaže, u avgustu imamo više suvih dana i relativna vlažnost je niža osim u danima kada imamo pljuskove – kada se sparina povećava.

Primetio je da sve više građana koristi klima uređaje u stanovima, u objektima gde rade i onda se organizam navikne na taj temepraturni režim i kada izađu na spoljne uslove, gde je temperatura viša, čini im se da je mnogo toplije nego što jeste.

Izvor: RTS