SUĐENJE nasilniku iz Bačke Palanke koji je udario sestru pesnicom, pa je izbo

Pixabay, ilustracija

Kraj suđenja Žarku Šušiloviću (29) iz Bačke Palanke, okrivljenom da je prošle godine prebio i izbo na ulici rođenu sestru D. Š. (21), i tako pokušao da je ubije, odložen je u novosadskom Višem sudu zbog čekanja na usaglašavanje nalaza veštaka.

Na poslednjem pretresu u maju, svedok I. K. iz Bačke Palanke izjavio je da je okrivljeni „bukvalno gazio po glavi“ svoju sestru dok je ležala na zemlji.

Nakon što mu je određena zabrana roditeljskog staranja i prilaska supruzi, njegova sestra, s njegovom ženom i detetom, otišla je iz kuće da žive zajedno kao podstanari.

Na prethodnom ročištu u maju, nakon saslušanja svedoka i veštaka, stručni savetnik odbrane specijalista neuropsihijatrije dr Boris Golubović zatražio je, nakon obrazlaganja osnovnog nalaza stalnih sudskih veštaka, da neki drugi stručni tim detaljnije obavi taj zadatak, što je na kraju ročišta veće i prihvatilo.

Inače, okrivljeni je na početku procesa početkom marta ove godine izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali i kazao da ne zna da je ubo sestru. Po njegovim rečima, sve je počelo u novembru prethodne godine, navodi novosadski Dnevnik.