Subotičani očistili divlju deponiju kod Prozivke!

SHARE
Foto: Radio-televizija Vojvodine (RTV)
Volonteri i pojedini zaposleni u JKP „Čistoća i zelenilo“ odlučili su da očiste jednu od najvećih divljih deponija u Subotici koja se nalazi u naselju Prozivka iza salona „Vitorog“.
vojvodinainfo

Na teritoriji grada Subotice, prema procenama, postoji oko 90 divljih deponija, a jedna od najvećih nalazi se na prostoru nekadašnje “Aleksandrovčke bare”, u neposrednoj blizini najvećeg stambenog naselja “Prozivka”. Upravo tu otpočela je akcija čišćenja smeća u okviru “Nedelje za čistiju Vojvodinu”.

“Apelujem na komunalnu policiju i inspekcije da pojačaju svoje aktivnosti na terenu. Na taj način će biti sprečeno da nove “divlje” deponije ponovo ne “niknu” na istim mestima odmah nakon što ih mi očistimo”, rekao je za RTV Bojan Šoralov, volonter i predsednik Udruženja građana “Zeleni Subotice”.

“U ovoj akciji čišćenja “divlje” deponije učestvuje oko 70 aktivista iz javnih preduzeća, volontera i radnika JKP “Čistoća i zelenilo”. Nastojimo da, u najvećoj mogućoj meri, uklonimo otpad sa ove “divlje” deponije, a narednih dana i nedelja sledi rad na uklanjanju ovakvih deponija na drugim lokacijama u gradu”, izjavila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotica.

Kako izveštava RTV, nakon čišćenja divlje deponije u naselju “Prozivka”, uslediće uklanjanje nepropisno odloženog otpada pored pruge u subotičkom naselju “Zorka” i na Paliću.

“Cele ove radne nedelje, u 20 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, u ovoj akciji ćemo pokazati kako mogu da se udruže privatni i javni sektor, da ljudi zajedno izađu na ona mesta koja su prepoznata kao problematična i budu očišćena od otpada”, kaže Brankica Tabak, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

U okviru “Nedelje za čistiju Vojvodinu”, koja traje od 24. do 27. juna, biće uklonjene brojne deponije kojih, prema nezvaničnim procenama, na teritoriji cele pokrajine ima oko 600.

Izvor: RTV

 

 

vojvodinainfo