Subotica: Taksi prevoz poskupeo

Pixabay
Taksi prevoz u Subotici poskupeo je za 15 odsto – tako je odlučilo Gradsko veće koje je usvojilo nov Cenovnik usluga, po kom svi taksisti moraju da obavljaju vožnje najkasnije od marta. Zahtev za korekcijom uputila su sama udruženja, budući da cena nije menjana gotovo pet godina.

Subotičani će ubuduće plaćati taksi skuplje – po tarifi 1 koja se primenjue od 6 ujutru do 22 časa, start košta 95, a pređeni kilometar 70 dinara, dok u tarifi 2 koja traje od 22 uveče do 6 ujutru, odnosno u dane državnog praznika i nedeljom, start je 120, a kilometar 95 dinara. Taksisti sa kojima smo razgovarali kažu da su njihovi troškovi od 2015, kada je poslednji put rađena korekcija, narasli mnogo više, ali su zadovoljni ovim povećanjem. Dodaju i da njihove mušterije nisu imale negativnih komenatara, jer godinama plaćaju isto.

Zahtev za povećanjem cena podnelo je dve trećine udruženja i vozača, a kako objašnjavaju u lokalnoj samoupravi, koja inače ima nadležnost u uređenjuove oblasti, nakon što su detaljno analizirali situaciju, odlučeno je da se usvoji nov cenovnik.

Svi taksisti imaju obavezu da najkasnije do 15. marta baždare taksimetre po novim tarifama, i smeju da voze jedino po cenama koje je ustanovio Grad. Ukoliko građani primete bilo kakvo odstupanje, nadležni savetuju da slučaj prijave inspekciji.

 

TV Subotica