SUBOTICA: Subvencionisani krediti za poljoprivrednike

SHARE
krediti za poljoprivrednike
Ilustracija, posao.site
Raspisan je javni poziv od strane Grada Subotice za subvencionisanje dela kamate kratkoročnih kredita koje poljoprivrednici uzimaju za nabavku obrtnih sredstava.
vojvodinainfo

Iz budžeta grada je za ovu namenu izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Za taj novac mogu konkurisati sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, sa aktivnim statusom i prebivalištem na teritoriji Subotice, koja žele da podnesu zahtev za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava.

Poslovna banka odobrava iznos kredita podnosiocu zahteva. Iznos može biti od 100.000 do 500.000 dinara, sa rokom otplate od godinu dana.

Godišnja fiksna kamata je 7,5 odsto, od čega Grad plaća 6,5 odsto, a jedan odsto plaća korisnik. Grad je za ove kredite zakljucio sporazum sa OTP Bankom Srbija a.d. Novi Sad.

Podnosiocu zahteva može se odobriti samo jedan kredit po javnom pozivu, a poljoprivrednik je obavezan da novac iz kredita koristi isključivo za kupovinu obrtnih sredstava – semena, sadnog materijala, mineralnog đubriva, zaštitnih sredstva, goriva, hrane za životinje, za tekuće održavanje opreme, mehanizacije i objekata…

vojvodinainfo