Subotica gradi 44 stana za izbeglice

276 stanova za izbeglice

U Subotici su u punom jeku radovi na izgradnji objekta sa 44 stana koji su namenjeni izbeglicama i socijalno ugroženim osobama. Vrednost investicije je gotovo milion i 500.000 dinara, a budući stanari tu će svoj krov nad glavom dobiti krajem ove godine.

Na građevinskoj parceli u ulici Ive Senjanina u Subotici, pored glavne saobraćajnice koja vodi do graničnog prelaza Kelebija, na površini od ukupno 2400 kvadratnih metara, u februaru je otpočela izgradnja objekta koji je namenjen za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje su na severu Bačke potražile utočište u vreme ratova tokom 90-ih godina prošlog veka, a tu će krov nad glavom dobiti i osobe koje su u stanju socijalne potrebe.

„Lokalna samouprava će izdvojiti oko 45 miliona dinara za uređenje prostora oko zgrade i infrastrukturne priključke. Do sada smo već uložili oko 11 miliona dinara u izgradnju trafo stanice i priključka za vodosnabdevanje. Za preostale radove potrebno je još 29 miliona dinara koji su već obezbeđeni u budžetu grada“, izjavila je Zagorka Panić, menadžerka grada.

Biće izgrađena ukupno 44 stana, od kojih će za 36 biti potpisani ugovori na šest meseci, sa mogućnošću otkupa, a 12 stanova, koji će ostati u vlasništvu grada, namenjeno je za smeštaj osoba koje su u stanju socijalne potrebe.