Subotica donela pravila za prodaju jelki;

Foto: FeelSerbia

Prodaja jelki, prema rešenju Gradskog veća Grada Subotice, a u skladu sa Planom postavljanja ostalih objekata i opreme na teritoriji Grada subotice biće organizovana od 1. decembra 2020. do 07. januara 2021.godine.

Cena zakupa prodajnih mesta biće određena na bazi veličine zauzete površine za prodaju.

Lokalna samouprava je odredila lokacije na kojima je dozvoljena prodaja sezonske robe, između ostalog i jelki, te je van tih mesta prodaja zabranjena.

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ će prodaju jelki organizovati na odobrenim i označenim prostorima na pijacama, u njihovoj okolini i javnim površinama u saradnji i u skladu sa odlukama lokalne samouprave.

Nadležne službe Grada Subotice će vršiti svakodnevnu kontrolu prodaje jelki.

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ Subotica apeluje na prodavce jelki da, u skladu sa principima očuvanja životne sredine, ponude kupcima što je moguće veće količine jelki sa busenjem.

S obzirom da je odlukom lokalne samouprave u gradu zabranjen saobraćaj teških teretnih vozila i šlepera, JKP „Subotičke pijace“ Subotica upozoravaju prodavce da na prodajna mesta ne donose jelke kamionima čija nosivost veća od 10 tona.

Prodaja jelki će i ove godine biti omogućena isključivo uz prikaz potrebne dokumentacije kojom prodavac dokazuje da je registrovan za delatnost koju obavlja, odnosno uz dokaz o poreklu robe.

(Subotica Danas)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here