Subotica dobila punjač za električna vozila

SHARE
punjac za elektricna vozila
Foto: RTV
Subotica – Grad je dobio treći po redu punjač za električna vozila. Nadležni veruju da je infrastruktra neophodan preduslov kako bi na ulicama bilo više automobila na struju, koji sa sobom nose brojne prednosti, kako za vlasnike, tako i za celu zajednicu.

U Srbiji se trenutno vozi oko 150 električnih automobila, od čega njih šest je na ulicama Subotice. Da bi se njihov broj povećao, potrebni su punjači. Jedan takav postavljen je u centru Subotice, zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i ProKredit banke, a moći će se da se koristi besplatno.

„S obzirom na poziciju na kojoj se naš grad nalazi, dakle pogranični smo grad, veoma je velika frevencija u našem gradu i iz drugih država ljudi koji voze vozila na električni pogon i mislim da na ovaj način zaista pratimo evropske trendove i ono što još jednom potvrđujemo kao gradska uprava, da vodimo računa i o zaštiti životne sredine“, smatra član Gradskog veća Subotice Nemanja Simović.

Na teritoriji Subotice nalazi se još par punjača, ali van grada, oba na auto putu. Jedan na benzinskoj stanici u blizini Palića, a drugi na naplatnoj stanici Subotica – jug.

Izvor: RTV