Studenti arhitekture iz Novog Sada najbolji u Londonu

SHARE
FTn
FTN Novi Sad

Na Međunarodnom festivalu arhitekture „FabFest ’18“ u Londonu, koji okuplja veliki broj kreativnih dizajnera iz čitavog sveta, tim studenata treće godine Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu osvojio je prvu nagradu za najbolji dizajn paviljona u kategoriji „Arhitektura“.

U konkurenciji od više od 30 izabranih radova iz 12 zemalja šest studentkinja FTN-a: Emeše B. Varga, Radmila Đurašinović, Ksenija Martić, Jelena Vujović, Ivana Beatović i Teodora Nikolić, pod mentorstvom asistenta Marka Vučića sa Katedre za teorije i interpretacije prostora u arhitekturi i urbanizmu, realizovalo je najbolje rešenje iz oblasti digitalne fabrikacije primenjene na arhitekturu.

Paviljon koji je kreirao srpski tim izazvao je veliku pažnju, kako organizatora i učesnika festivala, tako i velikog broja njegovih posetilaca.

Festival „FabFest“ je jednonedeljni događaj koji treću godinu organizuje Fakultet za arhitekturu i građenu sredinu Univerziteta u Vestminsteru na temu „Digitalna fabrikacija i parametarsko modelovanje“.

Ove godine u okviru festivala izloženo je preko 80 paviljona i instalacija, a pored FTN-a neki od učesnika bili su i Njujorški univerzitet, Univerzitet u Hongkongu, Kraljevski koledž umetnosti u Londonu, Univerzitet u Bolonji i ETH iz Ciriha.

(RTV)