Stomatolozi prijavljeni Komori mogu raditi i tokom POLICIJSKOG ČASA

Image by Michal Jarmoluk from Pixabay
Stomatolozima koji su se prijavili Stomatološkoj komori Srbije (SKS) da pružaju hitne intervencije i u vreme zabrane kretanje nije potrebna posebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa jer je reč o zdravstvenim radnicima sa licencom.

Navedeno se odnosi na stomatologe koji su se prijavili Stomatološkoj komori Srbije da pružaju hitnu stomatološku pomoć i u vreme zabrane kretanja, odnosno da mogu isključivo da odu do svoje ordinacije ukoliko procene da je pacijentu neophodna hitna intervencija, navodi se na sajtu Komore.

Takođe, kako se dodaje, stomatolozi sa sobom moraju da imaju identifikacione kartice (ID kartice) Stomatološke komore Srbije.

Stomatološka komora Srbije objavila je na svom sajtu odgovor koji je toj organiziji poslao MUP u kojem se objašnjava da stomatolozi mogu isključivo da odu do svoje ordinacije u vreme zabrane kretanja ukoliko procene da je pacijentu neophodna hitna intervencija.

MUP je dostavio odgovor, da su stomatolozi „zdravstveni radnici sa licencom, u skladu sa Članom 150. Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Sl. Glasnik RS“, broj 25/2019), nije im potrebna posebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, jer su tačkom 3. Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, u stavu 1. zdravstveni radnici sa licencom izuzeti od naredbe, piše na sajtu Komore.

 

Izvor: Tanjug/RTV