Sto miliona ljudi u poslednja tri meseca odustalo od Androida

Oglas

Pre 15 dana je imao 70 miliona, pre 10 dana 90, a danas Huawei može da se pohvali da je njegov operativni sistem HarmonyOS 2.0 dostigao impresivan broj od 100 miliona korisnika.

Tačnije, više 100 miliona uređaja u svetu u ovom trenutku koristi softver koga je kineski tehnološki gigant zvanično predstavio prije nešto više od tri meseca. Ti uređaji do skoro su koristili Google-ovu, ali su njihovi vlasnici odlučili da pređu na novu Huawei-jevu platformu.
Ovde je, dakle, reč o 100 miliona starijih uređaja, koji su prethodno koristili Android. A to znači da je ukupan broj HarmonyOS 2.0 uređaja još i veći, budući da noviji Huawei telefoni, tableti, pametni satovi… fabrički dolaze sa tim softverom.
HarmonyOS 2.0 trenutno koristi 106 različith uređaja od čega su 75 telefoni, a među njima su i pametni sat Watch 3 Pro i tablet MatePad 11. Kineska kompanija, međutim, planira da on postane dostupan za još više od 100 uređaja tokom 2022. godine, prenosi Telegraf.
Takođe, HarmonyOS koriste i drugi pametni uređaji kao što su televizori, IoT gedžeti, laserski štampači… Zato iz Huaweija i tvrde da je HarmonyOS – platforma, pre nego operativni sistem, budući da je jedan od glavnih ciljeva njenog nastanka lakše međusobno povezivanje različitih uređaja.

 

Apple predstavio iPhone 13 i iPhone 13 Mini

 

(ekapija.com)

Previous articleAko vam je dete u izolaciji, kako da OPRAVDATE ODSUSTVO SA POSLA?
Next articleDevet stvari koje bi trebalo da znate o jajima