Stiže LEDENA nedelja: Temperature i do minus 20

Pixabay

Narednih dana nas očekuje još malo snežnih padavina, a onda stiže hladniji period

Meteorolozi najavljuju da za vikend u naše krajeve stiže veoma hladan talas, pa ćemo od petka 15. januara u narednih pet dana imati veoma niske temperature, non-stop ispod nule, čak i u najtoplijem delu dana.Naš uvaženi meteorolog Đorđe Đurić je potvrdio da nas krajem ove sedmice očekuju izuzetno hladni dani. On navodi i da se sneg u Srbiji povremeno očekuje do četvrtka, ali ne i značajnije povećanje snežnog pokrivača, piše Blic.rs

Krajem ove sedmice očekuje se stabilnije i uglavnom suvo vreme, a usled priliva veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka, narednog vikenda očekuju se i ledeni dani. Minimalna jutarnja temperatura biće i ispod -10 stepeni, a maksimalne dnevne neće preći nula stepeni i ostaće u blagom minusu – kaže Đurić.

Ovo “ledeno doba” koje bi prema prognozama trebalo da počne oko 15-16. januara, najavio je na svom Fejsbuk profilu i Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meteorologiju.

– Od 16. do 19. januara sledi period suvog, ali veoma hladnog vremena uz dnevni mraz i minimume do -20 stepeni na planinama – napisao je Čubrilo.

– Noćni minimumi će biti jako, ponegde i ekstremno niski i u nizijama će se uglavnom kretati od -6 do -14 stepeni Celzijusa, dok bi na planinama bili i do -20 stepeni, posebno u nedelju i ponedeljak uveče kada vetar stane.

Uhapšeni taksisti iz Subotice i Sombora

(Blic.rs)