STIŽE JOŠ NOVČANE POMOĆI ZA GRAĐANE, evo i kada

Pixabay
Oglas

Sa isplatom 20 evra završava se treći krug novčane podrške građanima i privredi, ali od januara naredne godine treba očekivati i novu jednokratnu novčanu pomoć, ali i redovne povišice za penzionere i radnike.

Svi zaposleni u javnom sektoru, njih oko 500.000, treba da računaju na povišice.

Kako je definisano, zaposleni u socijalnim službama, zdravstvu i vojsci dobiće povećanje od oko 8 odsto, dok će ostali zaposleni u javnom sektoru dobiti povećanje od oko 7 odsto.

Primera radi, ako medicinska sestra u ovoj godini ima platu od oko 50.000 dinara, u narednoj bi sa povećanjem od osam posto ona bila veća za 4.000 dinara. Oni koji zarađuju 60.000 dinara u zdravstvu ili vojsci istovremeno bi mogli da računaju na dodatnih 4.800 dinara u narednoj godini.

Zaposleni u prosveti koji u proseku zarađuju po oko 60.000 dinara mogu da računaju na povišicu od oko 4.200 dinara.

Što se tiče najstarijih, njih od januara čeka linearno povećanje penzija od oko 5,9 odsto.

Oni koji imaju veću penziju, vrednosno će dobiti “deblju kovertu”, ali najveći broj penzionera imaće u džepu između 900 i 1.200 dinara više, ova računice je po osnovu činjenice da najveći broj penzionera u Srbji ima penziju između 15.000 i 20.000 dinara.

Takođe, penzioneri treba da očekuju i jednokratnu novčanu pomoć od 20.000 dinara, ili oko 170. evra. Ona bi trebalo da bude isplaćena u februaru. Na ovaj iznos pravo imaju svi penzioneri Republike Srbije bez obzira na to kolika im je mesečna penzija.

Država danas isplaćuje 20 evra pomoći. Sa isplatomće nastaviti i sutra.

(blic.rs/nsuzivo.rs)

Vučić: Predložio sam Vladi da ne donosi novi zakon o eksproprijaciji, potpisao sam Zakon o referendumu

android aplikacija
Previous articleVozači ove marke automobila su najbahatiji u saobraćaju
Next articleSa Rusijom potpisan sporazum o izgradnji nuklearnog centra