Staropazovčanin koji se ubio ispred Skupštine Srbije prethodno u Pazovi ubio profesora DIF-a

Policija, Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su ubistvo 48-godišnjeg Dejana Ilića iz Beograda, čije je beživotno telo pronađeno juče na području Stare Pazove, tačnije kod Gajićeve bare.

Utvrđeno je da je ubistvo počinio 42-godišnji Vlastimir Šever iz Stare Pazove hicima iz pištolja, kojim je sinoć oko 18.40 sati izvršio samoubistvo ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Policija je saopštila da je pucao iz vatrenog oružja sebi u usta i da je kod njega pronađeno oproštajno pismo u kom je kao razloge samoubistva naveo privatne probleme.

Podsetimo, Vlastimir Ševar je u junu 2017. godine u okviru opsežne policijske operacije „Signal“ uhapšen zajedno sa još nekoliko osoba zbog sumnje da su utajili porez i zloupotrebili službeni položaj.

Kasnije je bio vlasnik agencije za registraciju vozila u Staroj Pazovi.

On se sumnjičio da je, tom prilikom prevario brojne osobe i da su u pitanju veći novčani iznosi, nakon čega je pobegao iz Stare Pazove. Takođe, po Staroj Pazovi se špekulisalo da pozajmljuje novac od zelenaša.

Ubijeni Dejan Ilić je, kako nezvanično saznaju „Novosti“, bio profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i predavao je korektivnu gimnastiku.

Protiv njega je prošle godine izrečena javna osuda zbog plagiranja doktorske disertacije, nakon čega mu je Senat Univerziteta u Beogradu poništio diplomu.

Njegovo telo je pronađeno kako pluta na površine vode u Gajićevoj bari južno od Stare Pazove. Policija je prvo sumnjala da se on ubio, ali je ustanovljeno da je ubijen.

Nezvanične informacije govore da su Ilić i Vlasimit Šever imali nekih novčanih razmirica.

 

Izvor: RTV/Novosti