Šta Novosađani najčešće poručuju iz fotelje

hrana
Foto izvor: Top cusine

Stanovnici Grada Novog Sada nalaze se u top 5 gradova u Srbiji koji najviše poručuju brzu i restoransku hranu, a da im ona stigne na kućni prag.

Ako vas je zanimalo šta je to što Novosađani najčešće naručuju preko dostavljača hrane, šta jedu vikendom, a šta radnim danima za ručak, mojnovisad.com je uradio malo istraživanje.

U Novom Sadu postoji nekoliko servisa za dostavu hrane, a pored njih postoje i direktne porudžbine iz određenog lokala i „food cornera“.

Kako navedeni portal saznaje, Novosađani najčešće svakodnevno, a posebno za vikend – poručuju roštilj i to isključivo za ručak. (mešano meso, ćevapi i vešalice, a tu je i piletina). 

Ipak vodeći izbor u poručivanju je Pizza, koja je „bije bitku“ sa roštiljskim mesom.

Interesantno je i to da Novosađani kinesku hranu poručuju radnim danima posle podne i uveče, pa se stiče utisak da im je ovo omiljeni kasni ručak ili rana večera. Tačno je i da se kineska hrana najviše poručuje u pauzama za ručak kod poslovnih kompanija, te su u to vreme kineksi restorani prebukirani sa porudžbinama.

Odmah iza kineske, naručuju u istom vremenskom periodu i italijansku hranu, pored pizza tu su i paste.

Palačinke su standard kad je o desertu reč. Često u glavno jelo idu kao dodatak, a ako bolje istražite restorane, nekad idu i gratis uz određenu količinu poručene hrane.