Šta je to Šolc rekao, a tiče se Kosova? – „Priznanje nezavisnosti Kosova deo dijaloga Beograda i Prištine“

Oglas

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je priznanje nezavisnosti Kosova deo dijaloga Beograda i Prištine, kao i da će budući sporazum dve strane imati mnogo detalja, uključujući i priznanje Kosova.

Šolc je posle sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem rekao da je dijalog Beograda i Prištine važan, jer se Kosovu i Srbiji tako otvara perspektiva ka Evropskoj uniji, a cilj dijaloga je postizanje sveobuhvatnog sporazuma.
Kurti je rekao da međusobno priznanje treba da bude u centru, a ne na kraju procesa pregovora sa Srbijom. Dijalog se mora fokusirati na međusobno priznanje, koje ne treba doći na kraju dugog procesa, nego treba da bude glavni deo procesa, izjavio je Kurti na konferenciji za novinare sa Šolcom.

Naravno da takva izjava predstavlja još jedan niz gluposti koje dolaze iz tabora Prištine, ali očigledno da se sve to uvažava u Nemačkoj i zemljama Evropske Unije.

Podsetimo da Evropa aktivno žmuri na nasilje, pretnje, mučenje i otimačinu koja se vrši nad Srbima na Kosovu i pitanje koje je od veće važnosti od svih Kurtijevih lupetanja je – do kad će Srbija trpeti ove radnje koje dolaze iz redova Prištine, a pod zaštitom su zapadninh sila.

android aplikacija
Previous articleNemačka bi da ukine sankcije Rusiji, samo ako Ukrajina pristane?!
Next articleRio Tinto želi da ponovo razgovara o projektu Jadar litijum